Katelijne en Geert trouwden ceremonieel op het prachtige Domaine d’Heerstaayen! En ik leerde ze kennen door de kok, Maarten. Want belgen zoeken eerst een goede kok als ze iets gaan vieren. En dat bleek! Zo zat ik tijdens mijn ‘personeelsmaaltijd’ dus kreeft met truffel te eten. Wat zeg je? Ja je leest t goed… WAAAAAHHH LEKKERRRR. Domaine Heerstaayen, Tastem Maarten en dit bruidspaar bleken een perfecte combinatie voor een prachtige huwelijksdag!! En dan zat ook het weer nog mee….hoe fijnnn

Het formele huwelijk werd gesloten en een oud bankgebouw in Belgie, en daarna boemelden de gasten met een engelse dubbeldekker met 20km per uur de snelweg op naar Nederland. Daar werd iedereen verrast een echte picknick tussen de fruitbomen. Een rondleiding door Peter en Marijke door de wijngaard (ja, we zijn nog steeds in Nederland) was de laatste verrassing voor de ceremonie.

De ceremonie zelf vond ik ook echt verrassend! Zonovergoten midden op het Domaine, werd prachtig ingevuld door trouwambtenaar Grietje Pottie . Mooie woorden en bewoordingen, en een intrigerend Keltisch handen ritueel, dat had ik nog nooit eerder gezien! En dan de live muziek! Die was zo betoverend, ik vergat soms gewoon dat ik er was om t vast te leggen.. Ik ben dan ook weer wat opgevoed door deze mensen in de klassieke muziek en kan nu geen genoeg krijgen van t luisteren naar deze mooie muziekstukken. Ik heb trouwens serieus een wedding-playlist thuis, met alle mooie muziek die ik hoor tijdens bruiloften, kan ik echt enorm van nagenieten.

(Voor wie nieuwsgierig is: * Etude Op.76 nr2 – Göran Söllcher en Jian Wang, Una Mattina – Ludovico Einaudi, No1 BW1007 Prelude – Bruno Cocset * )

Er was nog meer muziek… er werd gezongen door vrienden en familie, en ik heb nogal wat instrumenten voorbij zien komen. Live muziek en zang is ook echt zo een aanrader op je bruiloft, het brengt intense gevoelens aan de oppervlakte en vangt emoties in die hele bubbel waar je met zijn allen in zit op die dag. De borrel werd natuurlijk vergezeld van diverse hapjes, het ene nog mooier dan het andere. Moet je net mij hebben.. IKBENWAARETENIS!

Het diner werd leuk begeleid door zelfgemaakte kletspotten met vakantie-enweekendjesweg-foto’s van alle gasten met het bruidspaar. Ze bleken met iedereen wel iets ondernomen te hebben in al die jaren. Hoe leuk! De afterparty was thuis in Brasschaat, en ik kan me zo voorstellen dat dat ook iets met wijntjes en hapjes was…. Ik vertrok die nacht op vakantie, nadat ik de preview had zitten maken. Met een grote smile op mijn gezicht, WAT EEN TOFFE BRUILOFT!! (Dankjewel Maarten…)

 

Share post:

  • /

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *